Німеччина відвертається від мігрантів? Глава МВС закликав знизити допомогу біженцям

Німеччина відвертається від мігрантів? Глава МВС закликав знизити допомогу біженцям

Глава МВС Німеччини закликав знизити розмір соціального забезпечення для мігрантів

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр висловився за зрівняння соціальних програм для здобувачів притулку в Німеччині з тими, які діють в інших країнах Євросоюзу. У порівнянні з іншими країнами ЄС соціальні виплати в ФРН вельми високі, що збільшує привабливість Німеччини для мігрантів, заявив він в інтерв'ю газеті Rheinische Post, оприлюдненому в суботу, 9 вересня.

У той же час Томас де Мезьєр визнав, що вартість життя в Німеччині вище, ніж у багатьох країнах ЄС, наприклад, в Румунії. Тому він не виключив введення в деяких країнах «певних доплат» до грошових допомог для шукачів притулку в рамках зрівнювання соціальних програм для мігрантів в масштабах усього Євросоюзу.

Глава німецького МВС також висловився за введення єдиних стандартів в ЄС в таких сферах як процедура розгляду клопотань про притулок і правовий захист на випадок відмови в наданні притулку. Він констатував, що в Німеччині дуже багато мігрантів, яким відмовлено в статусі біженців, звертаються до суду.

«У нас здобувачі притулку[, яким було відмовлено в його наданні,] можуть значно довше, ніж в інших країнах ЄС, затягувати свою депортацію завдяки різним юридичним процедурам. Тут також необхідно зрівнювання стандартів», - підкреслив Томас де Мезьєр.

Нагадаємо, українці - у лідерах за кількістю нелегальних працівників у Німеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: