Німецька прокуратура розслідує причетність Оксенрайтера до підпалу угорського центру в Ужгороді

Німецька прокуратура розслідує причетність Оксенрайтера до підпалу угорського центру в Ужгороді
Наслідки підпалу Товариства угорської культури в Ужгороді, 27 лютого 2018 року

Оксенрайтер категорично заперечує свою причетність до підпалу Угорського культурного центру

Берлінська прокуратура розслідує ймовірну причетність німецького журналіста та консультанта німецького парламентаря від правої, анти-іммігрантської партії Альтернатива для Німеччини (AfD) Мануеля Оксенрайтера до підпалу Товариства угорської культури в Ужгороді в Ужгороді.

Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі відомства.

Про існування розслідування щодо Оксенрайтера було вперше повідомлено 17 січня виданням Die Zeit, яке посилалася на свої «джерела».

У листуванні з кореспондентом Радіо Свобода в російській соціальній мережі «ВКонтакте» Оксенрайтер категорично заперечував свою причетність до підпалу Угорського культурного центру, назвавши цю версію «нісенітницею». При цьому серед його друзів у соціальній мережі виявився один із підозрюваних у підпалі, Томаш Рафал Шимковяк (його сторінка зараз видалена).

Після запитання про те, чи знайомий Оксенрайтер із кимось із обвинувачених у підпалі громадян Польщі, він закрив доступ до свого профілю для користувачів, які не є його друзями.

Перше судове засідання у справі підпалу угорського центру в Ужгороді почалося в польському Кракові. Серед підозрюваних троє поляків, які були затримані відразу після інциденту.

14 січня один із них, Міхал Прокопович, заявив у Краківському суді, що отримав вказівки щодо нападу від німецького журналіста, який працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої «Альтернативи для Німеччини».

Нагадаємо, Мазовецький відділ Національної прокуратури Польщі передав до суду матеріали справи стосовно трьох поляків, які на початку лютого 2018 року організували підпал будинку спілки угорців в Ужгороді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: