Нобелівський лауреат відмовився їхати на церемонію вручення премії

Нобелівський лауреат відмовився їхати на церемонію вручення премії
Боб Ділан

Боб Ділан пояснив, що не зможе брати участь у церемонії вручення премії 10 грудня у Стокгольмі

Поет і виконавець Боб Ділан відмовився їхати на церемонію вручення Нобелівської премії. 

Про це в середу повідомляє Meduza.

У його листі до Шведської королівської академії наук йдеться про те, що у нього є якісь «раніше дані зобов'язання», у зв'язку з чим він не зможе в грудні бути у Стокгольмі, щоб отримати премію. 

Як заявили в Академії, хоча це й не звично, що лауреат відмовляється приїжджати на церемонію, але все таки таке відбувається не вперше. Єдина вимога до Ділана з боку організаторів премії - щоб він виголосив традиційну нобелівську промову протягом шістьох місяців після 10 грудня, причому необов'язково у Швеції. 

Боб Ділан був оголошений лауреатом Нобелівської премії з літератури 13 жовтня. Він отримав її з формулюванням «за створення нової поетичної мови у великій американській пісенній традиції». За два наступні тижні Ділан не сказав ні слова про отримання премії. Згодом він все-таки зателефонував у Швецію і висловив подяку.

Нагадаємо, раніше Ділан погодився прийняти присуджену йому Нобелівську премію з літератури. Артист зв'язався з постійним секретарем Шведської академії Сарою Деніус і пояснив, що новина про присудження премії позбавила його дару мови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: