НОК: Преміальні для призерів Паралімпіади та Олімпіади зроблять однаковими

НОК: Преміальні для призерів Паралімпіади та Олімпіади зроблять однаковими

В цьому році український спортсмен за золоту медаль на Олімпіаді в Ріо отримає 126 тисяч доларів, за срібну медаль – $80 тисяч, за бронзову медаль – $55 тисяч

Розмір грошової винагороди за призові місця на Паралімпіаді поступово зрівняють із преміальними для призерів Олімпійських ігор.

Про це в ефірі Громадського розповів президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

«Уряд в цьому році прийняв постанову, яка передбачає поступово, за три роки, зрівняти олімпійську премію. Адже зараз різниця несправедлива», — визнав Сушкевич.

В цьому році український спортсмен за золоту медаль на Олімпіаді в Ріо отримає 126 тисяч доларів, за срібну медаль – $80 тисяч, за бронзову медаль – $55 тисяч.

Водночас, призер Паралімпіади в Ріо отримає за «золото» лише 40 тисяч доларів, за «срібло» — $26 тисяч, а за «бронзу» — $18 тисяч.

«Ми досягли того, що в 2017 році преміальні для українських паралімпійців підвищать до 48 тисяч доларів за золоту медаль, до 31 тисячі за срібну медаль, і до 22 тисячі за бронзу», — пояснив Громадському заступник начальника Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Ігор Бурий.

«А в 2018 році, сподіваємося, розмір преміальних для призерів Олімпіади і Паралімпіади стане однаковим», — сподівається Бурий.

Також президент Національного паралімпійського комітету анонсував в ефірі Громадського, що в усіх видах спорту на Паралімпіаді в Ріо Україна претендує на медалі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: