Об’єднані Арабські Емірати назвали умову для переговорів із Катаром

Об’єднані Арабські Емірати назвали умову для переговорів із Катаром

ОАЕ готові до переговорів, але вимагають для їх початку зміни в політиці від Катару

В МЗС ОАЕ розкритикували промову еміра Катару

Арабські держави поновлять перемовини із Катаром лише після того, як Доха змінить свою політику. Про це на своїй сторінці у мережі Twitter написав державний секретар ОАЕ із закордонних справ Анвар Гаргаш.

«Діалог – необхідний, але його основою має стати перегляд політики», - зазначив Гаргаш.

Він також висловив невдоволення промовою еміра Катару шейха Таміма бін Хамад Аль Тані, у якому той назвав кампанію проти його країни спланованою заради очорнення.

«Я сподівався, що промова шейха Таміма покладе початок перегляду політики», - зауважив глава МЗС ОАЕ.

Як повідомлялося, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Деякі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. В Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Пізніше арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Від Катару, зокрема, вимагали розірвати відносини з Іраном, радикальними угрупованнями, закрити канал «Аль-Джазіра» і компенсацій, сума яких, втім, була не визначена.

Цього тижня чотири арабські країни на чолі з Саудівською Аравією заявили, що більше не наполягають на виконанні умов ультиматуму, висунутого в червні.

Тепер арабські країни готові задовольнитися дотриманням Катаром шести загальних принципів, серед них – прихильність боротьбі з тероризмом та екстремізмом та припинення провокацій.

Катар і раніше заявляв, що відмовляється прийняти будь-які вимоги, які загрожують його суверенітету і порушують міжнародне право.

Раніше The Washington Post повідомила, що хакерську атаку на державне інформаційне агентство Катару (Qatar News Agency), яка відбулася 24 травня і спровокувала дипломатичний скандал в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: