Обмін полоненими буде проводитися у двох локаціях, - Резніков

Обмін полоненими буде проводитися у двох локаціях, - Резніков
За словами Олексія Резнікова, в рамках обміну на підконтрольну територію мають повернутися українці, яких бойовики утримують на окупованій частині Донецької та Луганської областей

Коронавірус і «кордон» всередині ОРДЛО ускладнюють обмін полоненими

Обмін полоненими на Донбасі буде проводитися в двох локаціях. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков у коментарі РБК-Україна.

За словами Резнікова, в рамках обміну на підконтрольну територію мають повернутися українці, яких бойовики утримують на окупованій частині Донецької та Луганської областей. Тому їх передача, швидше за все, буде проводитися в двох локаціях.

«Ускладнює процес наявність коронавірусу. І це призводить до того, що обмін, ймовірно, буде проводитися не в одному місці, а в двох. Оскільки навіть між двома тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей є внутрішній «антивірусний кордон», перетин між ними неможливий», - зазначив Резніков.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що обмін полоненими відбудеться в четвер-п'ятницю, тобто в найближчі два дні. Він також підтвердив, що всі сторони Контактної групи погодили усі параметри, про які домовилися минулого тижня.

Як зазначила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, новий етап звільнення утримуваних осіб за принципом «всіх на всіх» відбудеться уже цього тижня, і всі, хто повернуться, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію.

До цього у терористичній організації «ДНР» заявили, що обмін пройде 16 квітня.

Зазначимо, що 8 квітня під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи сторони домовилися про взаємний обмін полонених до Великодня. 

Як повідомлялося, 5 березня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона в ТКГ передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб. Глава держави висловив сподівання на проведення такого обміну в березні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що до обмінних списків буде включено кримських татар.

Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що ув'язнені владою РФ кримські татари можуть відмовитися від обміну, якщо дізнаються, що їх обмінюють на злочинців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: