Цього тижня відбудеться звільнення «всіх на всіх» — Денісова

Цього тижня відбудеться звільнення «всіх на всіх» — Денісова
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова анонсувала новий обмін полоненими 
Фото: Укрінформ

Денісова повідомила, що дехто з полонених українців мають ознаки інфікування коронавірусною інфекцією Covid-19

Новий етап звільнення утримуваних осіб за принципом «всіх на всіх» відбудеться уже цього тижня, і всі, хто повернуться, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію.

Про це сказала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у коментарі телеканалу «Україна24».

«Ці люди, які будуть звільнені та повернуті на наступному тижні, будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем», - зазначила Денісова.

«Держава і президент збираються повернути усіх громадян України, які знаходяться на окупованих територіях та в Росії», - додала вона.

Крім того, уповноважена Ради наголосила, що за отриманою нею інформацією, дехто з утримуваних у російських в'язницях громадян України, зокрема у «Лефортово», мають ознаки інфікування коронавірусною інфекцією Covid-19. Проте ця інформація наразі перевіряється, зокрема направлені відповідні звернення до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

«Як тільки у мене з'явиться точна інформація, я повідомлю додатково», - резюмувала український омбудсмен.

Нагадаємо, що під час чергових зустрічей Тристоронньої контактної групи в формі відеоконференцій 6-8 квітня сторони досягли принципової домовленості про наступний етап обміну утримуваними особами найближчим часом.

5 березня Зеленський заявляв, що українська сторона в ТКГ передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: