Обшук в офісі авіакомпанії Коломойського тривав всю ніч

Обшук в офісі авіакомпанії Коломойського тривав всю ніч

Були вилучені документи та інші носії інформації

Обшук в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», здійснений співробітниками НАБУ, тривав в першої половини дня 14 червня до 4 години ранку 15 червня. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
«У результаті обшуку в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), здійсненого співробітниками НАБУ спільно з прокурорами САП протягом 14-15 червня, були вилучені документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби (ДАС) (ч.2 ст. 364 КК України)», - йдеться у повідомленні.
В НАБУ наголошують, що причиною для даного обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали на запит НАБУ, що його було направлено наприкінці квітня 2016 року з дотриманням усіх вимог законодавства.
НАБУ нагадує, що метою слідчих дій в офісі МАУ було вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою в розмірі близько 150 млн. грн за період з січня 2014 року по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: