Обшук в «Укроборонпромі»: СБУ назвала причину

Обшук в «Укроборонпромі»: СБУ назвала причину
Співробітники спецслужби з’ясовують можливу причетність посадовців до діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії

За попередніми оцінками, нанесена шкода державним інтересам складає близько $100 мільйонів

Служба безпеки України проводить слідчі дії через ознаки державної зради з боку посадових осіб «Укрспецекспорту» та «Укроборонпрому». Про це повідомляє СБУ на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що слідчі дії проводяться у службових приміщеннях ДК «Укрспецекспорт», ДК «Укроборонпром» та в одній з іноземних структур.

«Співробітники спецслужби з’ясовують можливу причетність посадовців до діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України», ─ йдеться у повідомленні.

Встановлено, що представники вітчизняного спецекспортера штучно залучали в якості посередника іноземну структуру, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування чинних контрактів «Укрспецекспорту», а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів.

За попередніми оцінками, нанесена шкода державним інтересам складає близько $100 мільйонів.

Нагадаємо, 3 грудня Служба безпеки України сьогодні провела обшуки в приміщеннях концерну «Укроборонпром» та компанії-спецекспортера концерну «Укрспецекспорт»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: