Обшуки у Харківобленерго: у прокуратурі повідомили подробиці

У прокуратурі заявили, що обшуки в АТ «Харківобленерго« проводились через те, що працівники втрутились у роботу приладів обліку електричної енергії та завдали державі збитків.

Про це повідомляє прокуратура Харківської області.

«Дергачівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України)«, - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи приватних підприємств, які діють на території Дергачівського району Харківської області та Харкова, у змові зі службовими особами акціонерного товариства Харківобленерго, розробили злочинну схему з розкрадання грошових коштів.

«Втручаючись у роботу приладів обліку електричної енергії, службові особи Харківобленерго налаштовували їх таким чином, що облік споживаної електричної енергії рахував лише 30% від фактичного обсягу споживання«, - йдеться в повідомленні.

У результаті неправомірного втручання в роботу зазначених приладів протягом грудня 2020 – січня 2021 року державі завдано збитків від 500 тис. до 1 млн грн.

Так, у ході обшуків вилучено грошові кошти, чорнові записи, документи, а також пошкоджені прилади обліку електричної енергії. Наразі слідчі дії тривають. Встановлюється коло осіб, причетних до скоєння зазначеного кримінального правопорушення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: