ОБСЄ знову виявила «Гради» бойовиків за лініями відведення

ОБСЄ знову виявила «Гради» бойовиків за лініями відведення
ОБСЄ зафіксувала 12 реактивних систем залпового вогню «Град»
Фото з відкритих джерел

Також СММ зафіксувала 42 танки Т-72 на полігоні на полігоні поблизу н. п. Тернове

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 12 реактивних систем залпового вогню «Град», розміщених в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) з порушенням ліній відведення. Про це сказано в звіті СММ ОБСЄ за 20 квітня.

Так, 19 квітня безпілотник місії зафіксував 6 «Градів» поблизу н. п. Каютине (47 км на північний схід від Донецька), та ще шість таких РСЗВ – у н. п. Чорнухине (64 км на південний захід від Луганська).

Крім того, СММ ОБСЄ зафіксувала 18 квітня 42 танки Т-72 на полігоні поблизу н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька), які були розміщені за межами виділених місць зберігання озброєння та техніки. На цьому полігоні російських окупаційних військ також виявили 23 бойові броньовані машини.

Нагадаємо, раніше СММ ОБСЄ зафіксувала на тимчасово окупованій Росією території Луганщини 22 реактивні системи залпового вогню «БМ-21 «Град», а також 18 гаубиць, розміщених з порушенням ліній відведення.

Зазначається, що 15 «Градів» було виявлено патрулем Місії поблизу н. п. Хрустальний (кол. Красний Луч; 56 км на південний захід від Луганська). Там було зафіксовано і 8 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм).

Ще сім реактивних систем залпового вогню «БМ-21 «Град» патруль СММ ОБСЄ виявив на аеродромі поблизу н. п. Переможне (19 км на південь від Луганська).

На цьому аеродромі також розміщено 10 буксированих гаубиць (2А65 «Мста-Б», 152 мм - 5 од., Д-30 «Жаба», 122 мм - 5 од.).

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель після засідання міністрів закордонних справ ЄС заявив, що на кордонах з Україною та на території тимчасово окупованого Криму перебуває близько 150 тисяч російських військових.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: