Офіс генпрокурора відреагував на заяву Тупицького про вручення підозри

Офіс генпрокурора відреагував на заяву Тупицького про вручення підозри
Раніше відсторонений від посади на два місяці голова Конституційного суду Олександр Тупицький полетів з родиною на відпочинок у Дубаї

В Офісі генпрокурора повідомили, що Тупицький вже підозрюваний і йому про це повідомили ще 28 грудня 2020 року

В Офісі генпрокурора спростували заяву голови Конституційного суду Олександра Тупицького про плани проведення «шоу з інсценуванням вручення підозри». Про це йдеться в коментарі Офісу генпрокурора Українській правді.

«Офіс Генпрокурора не планує і не планував такого повідомлення про підозру. Голова Конституційного Суду України вже є підозрюваним ─ він був у належний спосіб та за законною процедурою повідомлений про підозру 28 грудня 2020 року», ─ зазначили в Офісі.

Як повідомлялося, 13 січня на сайті Конституційного суду його голова Олександр Тупицький оприлюднив заяву, де йшлося про вручення йому підозри в аеропорту. Тупицький наголосив, що проведення публічного «шоу» з інсценуванням вручення підозри планувалося за участі окремих ЗМІ та громадських активістів, про це йому стало «відомо з достовірних джерел з посиланням на Офіс президента».

Раніше відсторонений від посади на два місяці голова Конституційного суду Олександр Тупицький полетів з родиною на відпочинок у Дубаї. Після цього з'явились фото, як Тупицький відпочиває на королівській віллі в Дубаї.

5 січня судді КСУ зробили заяву щодо указу Зеленського про відсторонення Тупицького.

До слова, в Офісі генпрокурора вважають законним указ Зеленського про відсторонення Тупицького.

29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького. Тупицький потрапив на своє робоче місце та де-факто виконував свої обов’язки.

22 грудня ЗМІ вказали на причетність голови КСУ до суддівського шахрайства. Раніше журналісти програми «Схеми» виявили, що голова Конституційного суду не задекларував землю в Криму, власником якої став після окупації півострова росіянами.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: