Окупанти будують другу злітну смугу на військовому аеродромі «Бельбек» у Криму

Окупанти будують другу злітну смугу на військовому аеродромі «Бельбек» у Криму

Злітна слуга в аеропорту «Бельбек», архівне фото

Нова смуга розташована паралельно до вже існуючої і матиме довжину близько 4 тис. метрів

В окупованому Криму поблизу міста Севастополь виявлено будівництво другої посадкової смуги на військовому аеродромі «Бельбек». 

Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій (МінТОТ).

«Станом на кінець квітня у Криму поблизу м.Севастополь виявлено будівництво другої посадкової смуги на військовому аеродромі «Бельбек». Дані отримані за допомогою космічної зйомки», - йдеться у повідомленні.

На території аеродрому зараз активно ведуться грунтові роботи, які були розпочаті у січні поточного року і є підготовчим етапом до проведення асфальтобетонних робіт з будівництва нової злітно-посадкової смуги (ЗПС), які також вже розпочато.

Нова смуга розташована паралельно до вже існуючої ЗПС і матиме довжину близько 4 тис. метрів.

3_15Зображення клікабельне

«Це може свідчити про наміри окупаційної влади створити резервні шляхи сполучення півострова з територією РФ на випадок перебоїв у роботі аеропорту «Сімферополь» або невдачі з проектом будівництва Керченського мосту», – повідомили у прес-службі.

Зазначається, що будівництво проводить міністерство оборони РФ, «що також може свідчити про наміри посилення військової присутності РФ на території окупованого півострова, в тому числі у частині військово-повітряних сил та сил протиповітряної оборони».

Крім того, зафіксовані параметри нової смуги свідчать про те, що після завершення будівництва аеродром «Бельбек» зможе приймати всі типи літаків військової авіації, включаючи стратегічну.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Юлій Мамчур: Зрадникам у Криму не дали того, що наобіцяли. Лише в особові справи поставили штамп «склонен к измене»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: