Окупанти в Криму допускають новий хімічний викид в Армянську

Окупанти в Криму допускають новий хімічний викид в Армянську
Наслідки хімічних викидів в Армянську

Рецидив викиду може бути в разі збільшення температури

Викид хімічних речовин на півночі Криму може повторитися, якщо на анексований Росією півострів повернеться спека.

Про це в п'ятницю повідомив «глава» Криму Сергій Аксьонов на засіданні оперативного штабу по ситуації в Армянську, пише «Крим.Реалії».

«Ми громадянам сказали, що рецидив викиду може бути в разі збільшення температури», - заявив Аксьонов.

Під час засідання він також розповів, що паруючі ділянки кислотонакопичувача заводу Кримський титан нейтралізують за допомогою вапняного розчину, роботи вже розпочалися. За його твердженням, на цей момент негативна екологічна ситуація пішла на спад.

«Рецидив, у вигляді збільшення викидів парів сірчистого ангідриду, може бути в разі збільшення денної температури. Сухі ділянки, які парують на сьогоднішній день, активно засипаються вапняним розчином. Йде процес гасіння цієї всієї ситуації», - заявив Аксьонов.

 За даними оперативного штабу, 7 вересня забруднюючих речовин у повітрі не було виявлено, кількість скарг від місцевих жителів скоротилася.

Нагадаємо, прокуратура в Херсонській області відкрила кримінальне провадження за фактом викидів в атмосферу хімічних речовин в Криму.

Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону на адмінмежі з анексованим Кримом фіксували випадки отруйних хімічних викидів з заводу «Титан».

До лікарні Одеси госпіталізували п’ятьох українських прикордонників з 41, які поскаржились на погане самопочуття через викиди токсичної речовини на півночі окупованого Криму.

Освітній процес в школах та дитячих садках у Херсонській області, які розташовані в зонах можливих уражень, тимчасово зупинять

Із сіл Херсонської області які розташовані на кордоні з окупованих Кримом, вивозять 1885 дітей.

На межі з окупованим Кримом чергують машини «швидкої допомоги», аби допомагати жителям півострова, які опинились у зоні хімічного забруднення.

Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до установ ООН із закликом звернути увагу на різке погіршення екологічної ситуації в Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: