Олімпійські спортсмени скаржаться на різь в очах після басейнів в Ріо

Олімпійські спортсмени скаржаться на різь в очах після басейнів в Ріо
Фото REUTERS

Вода в басейнах Ріо-де-Жанейро позеленіла

Олімпійські спортсмени скаржаться на зеленіючу воду в басейнах Ріо-де-Жанейро, в яких проходять змагання. За час Олімпійських ігор вода позеленіла вже в двох басейнах. У першому випадку в зеленій воді довелося змагатися стрибунам в воду, повідомляє німецький журнал Der Spiegel.

«У цистернах закінчився ряд хімікатів, які використовуються в процесі очищення води. В результаті рівень рН вийшов за межі норми, що і викликало зміну кольору», - заявили в Міжнародній федерації плавання (FINA). Представник оргкомітету Олімпіади в Бразилії Маріо Андрада також визнав, що «хімічний склад води змінився» через водорості, спеку і відсутність вітру.

Зміна кольору води, як визнають організатори, «не несе жодного ризику для спортсменів». Проте, ряд гравців у водне поло почали скаржитися на різь в очах. «Мої очі ріже від води. Це не нормально», - розповідає угорський спортсмен Герг Жаланкі. Аналогічні скарги висловив і американець Тоні Азеведо.

У свою чергу, синхроністи подібні претензії не поділяють. «Це все одно що стрибати в море, тим більше що для нас умови видимості прийнятні, - заявив німецький тренер Лютц Бушков. - Адже це ж все одно вода, і не важливо, яка вона - блакитна чи зелена».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: