ООН не забула про необхідність покарати винуватців катастрофи МН17 - посол України

ООН не забула про необхідність покарати винуватців катастрофи МН17 - посол України
REUTERS

Єльченко вважає, що можливість створення трибуналу над винуватцями авіакатастрофи через ООН залишається на порядку денному

Питання про притягнення до відповідальності осіб, винних у авіакатастрофі малайзійського літака МН-17, буде повторно підніматися не тільки в другу річницю трагедії, а й на наступній сесії Генеральної асамблеї ООН з вересня. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, пише LB.ua.

«Я думаю, що протягом осені будуть опубліковані вже всі звіти, які були обіцяні. Ми тоді знову сядемо тут в Нью-Йорку і подивимося, що будемо робити далі. Я думаю, що в рамках наступної сесії Генасамблеї, тобто з вересня цього року, ми знову будемо цим питанням займатися», - сказав Єльченко.

Дипломат повідомив, що в основному всі переговори з цього питання ведуться в столицях задіяних країн. «Ми регулярно тут проводимо бесіди з цього питання, наприклад, з постпредом Голландії, постпредом Малайзії, Австралії, всі вони дотримуються позиції: ми повинні отримати якусь думку зі столиць, після цього ми зробимо другий крок тут в ООН», - сказав він.

Єльченко вважає, що можливість створення міжнародного трибуналу над винуватцями авіакатастрофи через ООН має низькі шанси, проте залишається на порядку денному.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: