Опоблок збирає політраду для оцінки союзу Бойка і Льовочкіна з партією Медведчука

Опоблок збирає політраду для оцінки союзу Бойка і Льовочкіна з партією Медведчука

«Підписання якоїсь угоди для створення «Опозиційної платформи» - це приватна ініціатива Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна», - заявив нардеп Новинський

Опозиційний блок вирішив провести 12 листопада засідання політради для оцінки союзу Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна з партією Віктора Медведчука «За життя». Про це в коментарі LB.ua повідомив народний депутат фракції Опозиційний блок Вадим Новинський.

«Підписання якоїсь угоди для створення «Опозиційної платформи» сьогодні в стінах Верховної Ради - це приватна ініціатива Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна. Вже в понеділок ми ініціювали скликання політради Опозиційного блоку, щоб обговорити ситуацію, що склалася», - заявив він.

Новинський також підкреслив, що Опоблок вимагатиме проведення з'їзду партії. «З тією метою, щоб рядові члени партії могли оцінити ситуацію і прийняти рішення з цього приводу», - додав він.

Нардеп зазначив, що поки що складно говорити про можливі рішення з'їзду і чи буде підніматися питання про виключення з партії Бойка і Льовочкіна.

«Мабуть, пан Бойко і пан Льовочкін вирішили вступити у партію «За життя», раз у них є такі ініціативи. Наша партія завжди виступала за те, щоб у нас був єдиний кандидат в президенти від прогресивних опозиційних сил, який здатний скласти реальну конкуренцію діючій влади, а не бути на підтанцьовці у Петра Порошенка», - запевнив він.

Нагадаємо, 9 листопада група депутатів Опозиційного блоку (так зване крило Бойко-Льовочкіна) вирішила об’єднатися з партією «За життя», фактичним лідером якої є проросійський політик Віктор Медведчук.

У 2014 році Опозиційний блок створювався на уламках «Партії регіонів», як штучна структура, спеціально для проходження до парламенту. В Опоблоку, що отримав 9,43%, були два основні акціонери - групи Ахметова і Фірташа, ділили все  50 на 50. Номінальні співголови фракцій: Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляє «ахметовське» крило, другий – «фірташевське».

Як повідомлялося, «За життя» об'єдналася з Опозиційним блоком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: