Оприлюднено висунуті проти Манафорта звинувачення

Оприлюднено висунуті проти Манафорта звинувачення

Манафорту і його партнеру Гейтсу пред'явлені звинувачення за 12 пунктами

Колишньому главі виборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і його давньому діловому партнерові Ріку Гейтсу пред'явлені звинувачення по 12 пунктах. Про це йдеться в поширеній у понеділок заяві міністерства юстиції США.

Велике слідче журі висунуло звинувачення в минулу п'ятницю, зазначено в документі. Манафорта і Гейтса звинувачують у «змові проти США, змові з метою відмивання грошей», відмові від реєстрації представником іноземного громадянина, недотриманні американського закону про іноземних агентів (FARA), наданні неправдивих свідчень, а також у ще сімох пунктах, пов'язаних з повідомленнями про володіння рахунками в іноземних банках.

В обвинувальному висновку, поширеному офісом спецпрокурора Роберта Мюллера, йдеться, що Манафорт і Гейтс звинувачуються в незареєстрованій лобістській діяльності на території США в період з 2008 по 2014 рік в інтересах уряду України, Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича.

«У період приблизно з 2008 по 2014 рік - обидві дати є орієнтовними - Пол Манафорт і Річард Гейтс в межах федерального округу Колумбія і за його межами свідомо і навмисно діяли в якості агентів зарубіжних представників в інтересах уряду України, Партії регіонів і Януковича, не зареєструвавшись в (офісі) генпрокурора США, чого вимагає законодавство (США)», - ідеться у висновку.

У висновку також зазначено, що через офшорні рахунки екс-глави штабу Трампа і його партнера пройшло понад $75 млн.

«В цілому понад $75 млн пройшло через офшорні рахунки. Манафорт «відмив» понад $18 млн, які були використані ним для придбання власності, товарів і послуг в США. Цей дохід він сховав від Міністерства фінансів, Міністерства юстиції та інших. Гейтс перевів понад 3 млн доларів з офшорних рахунків на інші, які він контролював», - вказується у висновку.

Як повідомлялося, Манафорт у понеділок прибув до Міністерства юстиції США, щоб здатися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: