Папа Римський назвав убивства вірмен у Османській імперії геноцидом

Папа Римський назвав убивства вірмен у Османській імперії геноцидом

Понтифік зробив гучну заяву під час відвидин Ґюмрі.

Під час відвідин Вірменії папа Римський Франциск відвідав меморіальний комплекс, присвячений жертвам Геноциду вірмен 1915 року.

Глава Католицької церкви віддав шану загиблим та посадив дерево у пам'ять про невинних жертв. Свій візит розпочав з промови, в якій назвав масові вбивства вірмен в Османській імперії — геноцидом. Згодом провів месу у місті Ґюмрі, яке вважається колискою християнства.

Торік аналогічна заява Папи Франциска викликала різку реакцію Туреччини. Нинішні слова понтифіка Анкара поки не коментувала. Між тим, під час прес-конференції в Єревані журналісти запитали у директора Ватиканського прес-центру Федеріко Ломбарді про можливість відкриття архівів Ватикану щодо геноциду вірмен в Османській імперії 1915 року.

«Я не архіваріус, але вважаю, що вони і зараз відкриті. Я отримав книгу німецького вченого про геноцид вірмен. Вона написана повністю на основі архівів Ватикану, тобто є вже, як мінімум, одна людина, яка вивчила архіви Ватикану», - сказав він.

Як повідомляється, візит папи націлений на зближення Католицької та Вірменської апостольської церков, повідомляє «Телеканал 24».

Папа Римський перебуває у Вірменії з триденним візитом, який завершиться в неділю, 26 червня. Папа відвідає церкву Хор Вирап, що прямо на вірмено-турецькому кордоні. Тут понтифік і католікос після спільної молитви випустять в сторону біблійного Арарату білих голубів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: