Парламент продовжив мораторій на закриття державних шахт

Парламент продовжив мораторій на закриття державних шахт
Прийняття закону не допустить необґрунтоване закриття шахт шляхом арешту рахунків та процедури банкрутства

Метою документу є продовження дії до 1 січня 2022 року перехідного періоду, необхідного для сталого розвитку державного вугільного сектору

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення умов для забезпечення державної підтримки у вугільній галузі».

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За законопроект №9049 проголосували 230 парламентарів.

У пояснювальній записці наголошується, що у разі неприйняття запропонованого законопроекту щодо подовження дії положення про тимчасове зупинення виконавчих проваджень та заходів примусового виконання рішень щодо державних вугледобувних підприємств до 1 січня 2022 року, з 1 січня 2019 року «можна очікувати повне блокування роботи державних вугледобувних підприємств, що поставить під загрозу існування державного сектору вугільної галузі та послабить енергетичну безпеку України загалом».

Метою документу є продовження дії до 1 січня 2022 року перехідного періоду, необхідного для сталого розвитку державного вугільного сектору, реалізації затверджених стратегічних заходів із технічного переоснащення шахт та покращення їхніх техніко-економічних показників, а також узгодження положень деяких нормативно-правових актів між собою.

Відповідно до законопроекту тимчасово, до 1 січня 2022 року, підлягають зупиненню виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень щодо державних вугледобувних підприємств. В цей же період не порушуються справи про банкрутство державних вугледобувних підприємств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: