Парламент ухвалив постанову для залучення 6 млн євро на ядерну безпеку

Парламент ухвалив постанову для залучення 6 млн євро на ядерну безпеку
Цей документ передбачає створення правових підстав для укладення угоди з Єврокомісією у сфері ядерної безпеки

Розпорядження схвалили на позачерговому засіданні 28 вересня

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження для залучення 6 млн євро на ядерну безпеку на своєму позачерговому засіданні. Про це повідомляє урядовий портал.

«Проєктом угоди передбачається реалізація проєкту з бюджетом 6,6 млн євро (внесок ЄС - 5,9 млн євро)», – вказано у повідомленні.

Проєкт складається з двох частин: інтегрування культури безпеки та операційної ефективності у поводженні з радіоактивними відходами та підтримка у створенні інтегрованої автоматизованої системи радіаційного моніторингу, що охоплює всю територію України.

«Створення автоматизованої системи радіаційного моніторингу буде досягатися шляхом інтеграції існуючих об’єктових систем моніторингу в єдину систему та за допомогою модернізації застарілого обладнання, пунктів спостереження і створення ефективних процедур обміну інформацією», – зазначають Кабміні.

Від підписання угоди в уряді очікують удосконалення безпечного поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом, а також екологічної реабілітації колишніх ядерних об’єктів.

Нагадаємо, що Рада прийняла закон, який дозволить «Енергоатому» залучити 200 млн євро кредиту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: