Пашинський: За 2,5 роки, починаючи зі Сватового і закінчуючи Ічнею, боєприпасів знищено на $2 млрд

Пашинський: За 2,5 роки, починаючи зі Сватового і закінчуючи Ічнею, боєприпасів знищено  на $2 млрд
Сергій Пашинський

«Парламент має вирішити питання зберігання боєприпасів»

Парламент має вирішити питання зберігання боєприпасів, зведення бетонних сховищ аби попередити трагедії, що мали місце в Ічні, Калинівці та Балаклеі. Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони, заступник голови фракціі «Народний фронт» Сергій Пашинський на Погоджувальній раді.

«Хочу просто нагадати, що минулого року у нас була Балаклея, Калинівка, після цього комітет з нацбезпеки розробив повністю методичку, що треба зробити аби це не повторювалось. Все це було передано керівництву Міністерства оборони та Генштабу. І на жаль, я змушений сьогодні заявити, що нічого за рік зроблено не було. І замовляннями, що ми йдемо в НАТО і треба жити за стандартами НАТО — ми боєприпаси не збережемо», — заявив Пашинський.

«Офіційно інформую, що за останні 2,5 роки, починаючи зі Сватового і закінчуючи Ічнею, знищено боєприпасів більш ніж на 2 мільярди доларів. Що лише в цьому проекті бюджету на 2019 рік на дотації нашим аграрним баронам-мільярдерам закладено більше 5 мільярдів гривень, а на бетонні сховища знову нічого не закладено», — заявив голова Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Сергій Пашинський повідомив, що завтра, 17 жовтня на засіданні знову підніматимуть питання будівництва бетонних сховищ для боєприпасів, наявності боєприпасів та стану їх зберігання. «Нам треба докорінно міняти систему зберігання боєприпасів, докорінно субординаційні лінії, оскільки зараз боєприпаси зберігає Генеральний штаб і несе повну відповідальність, але як показує практика, він не може із цим справитися і треба взяти під чіткий контроль парламенту питання зберігання боєприпасів і вирішити всі проблеми», — резюмував нардеп.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: