Перед катастрофою на борту літака EgyptAir сталася пожежа

Перед катастрофою на борту літака EgyptAir сталася пожежа

Системи літака зафіксували задимлення - спочатку в туалеті, а потім у відсіку електронного обладнання

Незадовго до катастрофи на борту літака А320 авіакомпанії EgyptAir сталася пожежа. Про це в інтерв'ю DW заявив експерт у галузі безпеки польотів Тім ван Беверен.
За його словами, ці дані надійшли з єгипетських авіаційних джерел. Експерт зазначив, що літак постійно передає інформацію за допомогою так званої системи ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System).
«На борту була пожежа. Датчики передали дуже чіткий сигнал про задимлення в туалеті. Через хвилину було зафіксоване задимлення у відсіку електронного обладнання, а через дві хвилини відключився блок управління польотом», - сказав ван Беверен.
За словами експерта, загорання сталося у передній частині салону лайнера, поблизу кабіни пілотів. Причини на даний момент не відомі, додав він.
Про задимлення на борту літака повідомляє також телекомпанія CNN із посиланням на єгипетські джерела. Згідно з повідомленням, за кілька хвилин до падіння система комунікації ACARS передала попередження про задимлення в лайнері.

Як повідомлялося, літак Airbus A320 компанії Egyptair, який вилетів із Парижа 18 травня о 23.09 до Каїра, зник із радарів близько 2.45 ранку. після того як зайшов у повітряний простір Єгипту.

За останніми даними, літак упав у море поблизу грецького острова Карпатос.

На борту літака перебували 56 пасажирів, у тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів зниклого літака Egyptair – єгиптяни і французи.

Єгипетські посадовці заявили, що у Середземному морі виявлені уламки лайнера. За словами представника єгипетської армії, уламки та речі пасажирів знайшли за 290 км від Александрії. Потім міністр оборони Греції повідомив, що пошукові команди виявили людські останки, валізи і два крісла зі зниклого літака.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: