Першу українську електровантажівку презентували у Луцьку

Першу українську електровантажівку презентували у Луцьку
Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів

Електровантажівка здатна розвивати швидкість до 80 км/год.

Сьогодні у Луцьку презентували першу українську електромашину, виготовленої АТ «АК «Богдан Моторс» для компанії Banke Electromotive (Королівство Данія). Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури на сторінці у Facebook.

«Виробництво першої української електричної вантажівки є визначальною і вирішальною подією для України»,- заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Вироблена в Україні електромашина отримала позитивні відгуки у замовника — данської компанії Banke Electromotive. Після завершення сертифікації в Данії планується початок її серійного випуску в рамках масштабного контракту з європейською компанією.

Електромашина ERCV27 призначена для механізованого завантаження твердих побутових відходів. Вона буде працювати в містах ЄС.

В Україні бачать перспективи у виробництві електричного спеціального транспорту для країн ЄС, що зараз виявляють великий попит на екологічну техніку. У перспективі електричними машинами можуть зацікавитися і українські міста, для яких питання екологічності транспорту у майбутньому стане визначальним.

Електровантажівка ERCV27 здатна розвивати швидкість до 80 км/год. Запас ходу без підзарядки тягових батарей при повній допустимій масі становить 220 км, а термін їх експлуатації досягає 12 років. Транспортний засіб обладнаний комбінованою вентиляцією, водяними обігрівачами, системою відеоспостереження і кондиціонером.

Зазначимо, що на ринку електричних вантажівок у світі спостерігається значна конкуренція. Кожен відомий автомобільний концерн намагається розвивати цей напрям. Так, станом на 2018 рік основними гравцями ринку вважаються Tesla, Volvo, BYD, BMW, Daimler Benz-Mercedes, Renault, Nissan, Scania, MAN. Також у цьому сегменті працює нідерландська компанія Terberg.

Більше того, технічна винахідливість виробників електровантажівок показує результати. Так першою компанією, що почала виробництво безпілотних електровантажівок стала Tesla. У 2019 році компанія Ілона Маска випустить серію електрофур на автопілоті Tesla Semi.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано вже 7 439 електромобілів. Із них близько 80 % — це уживані авто. Найбільш популярна марка — Nissan Leaf. Крім цього, в Україні нараховується близько 2 тисяч зарядних станцій для електромобілів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: