Подання на позбавлення недоторканності Дейдея і Довгого передано Парубію

Подання на позбавлення недоторканності Дейдея і Довгого передано Парубію
Нардепи Олесь Довгий та Євген Дейдей

У Генпрокуратурі зазначили, що подання на Дейдея і Довгого не відхилено, а з висновками регламентного комітетут направлено спікеру Верховної Ради

Подання на позбавлення недоторканності народних депутатів Євгена Дейдея і Олеся Довгого, які вже розглянув регламентний комітет Верховної Ради, не відхилено, а передано з висновками комітету голові Верховної Ради для подальшого розгляду сесією. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Ці висновки надано голові Верховної Ради для внесення на розгляд сесійної зали. Таким чином, жодне з моїх подань не відхилено. Обидва подання, згідно з рішенням комітету, мають розглянути у Верховній Раді», - підкреслив генпрокурор, якого цитує у Facebook його прес-секретар Лариса Сарган.

Луценко висловив сподівання, що аналогічні рішення ухвалять щодо всіх внесених ним подань.

У Генпрокуратурі зазначили, що раніше ЗМІ поширили некоректні дані щодо рішень комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України стосовно народних депутатів Дейдея та Довгого.

26_03

27_01

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

Повідомлялося, що 3 липня Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея. 4 липня регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. На думку членів комітету, подання генпрокурора Юрія Луценка містить суттєві недоліки в частині обґрунтування фактів зловживання Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради. Рішення комітету разом з поясненнями народного депутата буде направлено голові Верховної Ради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: