Погрози Путіна турбують американців менше, ніж погода – опитування

Погрози Путіна турбують американців менше, ніж погода – опитування
Американці найбільше бояться міжнародного тероризму

Американці найбільше бояться міжнародного тероризму, поширення ядерної зброї, військової загрози Китаю та зміни клімату

Російські територіальні амбіції турбують американців менше, ніж зміна клімату і військова загроза Китаю, однак більше половини росіян розглядають «прагнення США встановити контроль над іншими країнами як дуже небезпечну загрозу для Росії». Про це йдеться у доповіді Chicago Council Survey і «Левада-центру».

Згідно з опитуванням, американці найбільше бояться міжнародного тероризму (75%), поширення ядерної зброї (61%), військової загрози Китаю (38%) та зміни клімату (39%). І лише 30% вважають, що територіальні амбіції РФ є загрозою для США.

На думку ж росіян, США є найвпливовішою країною, а РФ вони оцінюють як другу найбільш впливову країну в світі (7,7). Вони вважають, що Росія випереджає інші світові держави, такі як Китай (7,1), країни ЄС (7,0). На відміну від американців, більшість росіян (56%) розглядають «прагнення США встановити контроль над іншими країнами» як дуже небезпечну загрозу для Росії. Ця загроза стоїть на четвертому місці після ісламського фундаменталізму (63%), загрози розповсюдження ядерної зброї (65%) і міжнародного тероризму (73%).

Нагадаємо, за даними Федеральної виборчої комісії США, з початку виборчої кампанії кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон витратила на неї 897,7 млн доларів, що перевищило витрати її опонента Дональда Трампа в 2,1 разу (кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп витратив на передвиборну агітацію 429,5 млн доларів)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: