«Політика воєнного комунізму»? У «ДНР» зібрались вилучати у місцевих жителів весь вирощений врожай

«Політика воєнного комунізму»? У «ДНР» зібрались вилучати у місцевих жителів весь вирощений врожай

В «указі» бойовиків йде мова про те, ще весь урожай, вирощений на окупованих територіях Донбасу є власністю так званої ДНР

Ватажок бойовиків так званої «ДНР» Олександр Захарченко має намір забирати у місцевих жителів урожай – «передавати в держвласність» весь вирощений урожай сільгоспрослин, овочів, фруктів, винограду та іншого. Про це повідомляється в так званому «указі» бойовиків.

«Урожай сільськогосподарських рослин і плодів чагарників, виноградників і дерев, вирощений на самовільно використаних земельних ділянках державної і муніципальної форм власності, є власністю «Донецької народної республіки», - зазначають у тексті.

Згідно з наказом бойовиків, «юридичним та фізичним особам - підприємцям і фізичним особам забороняється розпоряджатися урожаєм, отриманими в результаті самовільного використання земельних ділянок».

Цим «документом» так званому «міністерству доходів і зборів ДНР» надається право безперешкодного доступу до місць зберігання (вирощування) врожаю, а також дозволяється його вилучати.

Також повідомляється, що якщо місцеві жителі будуть «самовільно» розпоряджатися самостійно вирощеним урожаєм, то вони будуть зобов'язані відшкодувати його вартість.

«Такі кошти вважаються коштами, отриманими від реалізації безхазяйного, конфіскованого та іншого майна, що переходить у власність «Донецької Народної Республіки» і повинні надходити до республіканського або місцевого бюджету», - йдеться в «інструкції».

Крім того, за наказом Захарченка, так зване «міністерство агропромисловості» зобов'язане надавати інформацію про кожен факт незаконного використання земельних ділянок, їх розробки і вирощеного врожаю сільськогосподарських рослин і плодів чагарників, виноградників і дерев на таких земельних ділянках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: