Політолог побачив, як Новинський захоплює «мирну» нішу

Політолог побачив, як Новинський захоплює «мирну» нішу
Вадим Новинський, який у часи Майдану отримав від майбутнього президента Порошенка сумнівний статус «суки православної», заявив про створення «Партії миру»

Новинський фіксує нішу боротьби за мир, як свого часу Саакашвілі намагався зафіксувати на собі антикорупційний вектор - пояснив політтехнолог

Нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський є одним з ключових представників групи Ріната Ахметова, бізнес-партнером якого є. І заява про створення «Партії миру» може бути знаком того, що Ахметов готує для себе ще один проект, розрахований здебільшого на колишній електорат Партії регіонів. Про це йдеться в матеріалі «Главкома».

«Новинський фіксує нішу боротьби за мир, як свого часу Саакашвілі намагався зафіксувати на собі антикорупційний вектор, – пояснює політтехнолог Андрій Золотарьов. – Це робиться явно з прицілом на майбутню парламентську кампанію. Поки електоральні спадкоємці Партії регіонів, окрім «За життя», ще не розгортали активної діяльності. Новинський намагається наростити власну політичну капіталізацію, і, можливо, тут є розрахунок і на самостійний похід на вибори».

Політолог Віктор Небоженко впевнений, що «Партія миру» є «московським проектом»: «Кремлю потрібна легітимація відходу з Донбасу, до чого все йде, і потрібні структури, які могли б туди потім зайти. І от тут з’являється людина, яка «переживає за мир» на Донбасі».

Більще читайте в статті: «Опоблок заМИРоточив. Таємна місія православного олігарха Новинського».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: