Помпео по телефону привітав предстоятеля Православної церкви України Епіфанія

Помпео по телефону привітав предстоятеля Православної церкви України Епіфанія
Держсекретар США Майк Помпео

Глава американської дипломатії підкреслив важливість збереження можливості для всіх українців молитися відповідно до їхнього вибору

Держсекретар США Майк Помпео особисто поспілкувався телефоном з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, висловивши підтримку США свободі віросповідання в Україні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні заступника речника Державного департаменту США Роберта Палладіно, повідомляє «Укрінформ».

«Держсекретар Майкл Помпео поспілкувався сьогодні по телефону з новообраним предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, щоб підкреслити підтримку Сполученими Штатами свободи віросповідання, а також українського суверенітету», - зазначається в оприлюдненому документі .

Глава американської дипломатії також підкреслив важливість збереження можливості для всіх українців молитися відповідно до їхнього вибору, зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Напередодні офіційний Вашингтон привітав український народ зі створенням Православної церкви України та обранням її предстоятелем митрополита Епіфанія. У США назвали це «історичним моментом»для держави й висловили «непохитну підтримку» Україні та повагу до свободи віросповідання без зовнішнього втручання.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: