Понад 80 країн просять допомоги у МВФ на боротьбу з коронавірусом

Понад 80 країн просять допомоги у МВФ на боротьбу з коронавірусом
МВФ отримує заявки на допомогу 

Країни з ринками, що розвиваються, попросили про допомогу на 20 млрд доларів

У Міжнародному валютному фонді заявили, що для протистояння COVID-19 у нього попросили про допомогу вже більше 80 країн.

Про це заявила очільниця організації, повідомляють на сайті МВФ

«Ми спостерігаємо незвичайну хвилю запитів про надзвичайне фінансування МВФ – більше 80 держав подали заявки і, скоріше за все, надходитиме їх ще більше. Зазвичай у нас не буває декілька запитів про допомогу в один момент», - заявила на прес-конференції очільниця МВФ Кристаліна Георгієва.

Вона також зауважила, що поточна оцінка фінансових потреб ринків країн, що розвиваються, які вже надіслали подібні запити до МВФ, складає близько 2,5 трильйони доларів.

Наразі виконавчий комітет МВФ уже затвердив перший із термінових запитів для Киргизстану.

Як пише The New York Times з посиланням на представників МВФ, за допомогою до фонду звернулися в основному країни з ринками, що розвиваються. У загальній сумі як екстрене фінансування вони попросили кредит приблизно в 20 млрд доларів за нульовою або низькою ставкою.

Зазначимо, що кількість інфікованих коронавірусом у світі наближається до мільйонаЗгідно з останніми даними, у світі, станом на ранок 2 квітня, зафіксовано понад 935 тис. випадків зараження новим коронавірусом, понад 47 тис. тих, що заразилися, померли. Натомість, близько 194 тис. хворих видужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: