Порошенко: для мобілізації в Україні причин немає

Порошенко: для мобілізації в Україні причин немає
Петро Порошенко назвав умову для термінової мобілізації
Фото: Главком

Ситуація в Україні повністю контролюється, і оголошувати мобілізацію немає причин, - заявив президент

Нинішня ситуація в Україні знаходиться під повним контролем держави і не вимагає оголошення мобілізації, проте в разі відкритої масштабної наземної агресії Росії вона буде оголошена негайно. Про це заявив президент Петро Порошенко у вівторок, 18 грудня, в Тернополі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Сьогоднішня ситуація в країні повністю контролюється. Наші Збройні сили і всі силові підрозділи забезпечують безпеку громадян», - сказав глава держави під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентським активом.

Порошенко запевнив, що мобілізація буде оголошена, якщо не трапиться відкритої широкомасштабної агресії з боку РФ.

«Я заявляв, що ми не будемо оголошувати мобілізацію, якщо не буде відкритої масштабної наземної агресії Російської Федерації проти України», - сказав президент.

За його словами, на цей випадок у нього «всі укази про мобілізацію заготовлені» і не доведеться «бігати і питати дозволу» у Верховної Ради на оголошення мобілізації.

Глава держави також нагадав обстановку в українському парламенті під час розгляду указу про введення воєнного стану, коли деякі нардепи пропонували провести соціологічне опитування про те, чи вводити воєнний стан, чи ні.

«А потім - соціологічні опитування - чи захищати нам державу, чи ні. Так вони уявляють собі захист держави. Зараз захист держави покладено на плечі верховного головнокомандувача, і він несе відповідальність перед українським народом. Я запевняю вас, я діяв і діятиму рішуче, щоб захищати Українську державу, і, маючи армію, ми будемо діяти ефективно», - запевнив президент.

Крім того, він нагадав, що наразі призовники строкової служби в зону проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі не направляються.

«Вони займаються виключно бойовою підготовкою і навчанням, але якщо хтось із них висловить бажання підписати контракт, пройти відповідне навчання, тільки в цьому випадку, добровільно, він може взяти участь в ООС», - підкреслив Порошенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: