Порошенко: Миротворці ООН можуть зупинити постачання зброї з Росії на Донбас

Порошенко: Миротворці ООН можуть зупинити постачання зброї з Росії на Донбас
Президент України Петро Порошенко на форумі YES

Президент впевнений, що без постачання зброї на окуповані території агресія зупиниться.

Президент України Петро Порошенко вважає, що введення миротворців ООН на непідконтрольні території не є панацеєю, але є одним із механізмів вирішення військового конфлікту.

Про це він заявив на 14-му форумі YES, відповідаючи на запитання члена Парламентської асамблеї Ради Європи Марілуїзе Бек.

Пані Бек висловила сумнів у ефективності «блакитних шоломів», пославшись на свій досвід спостереження за «сербською агресією у Боснії». На її думку, ситуація на Донбасі має багато спільних рис із боснійським конфліктом і має бути чіткий аналіз участі обох сторін, інакше миротворці будуть «такими ж слабкими, як і ОБСЄ».

«Мій народ не може бути заручником того, хоче чи не хоче Путін забрати війська. «Блакитні шоломи» є не панацеєю, а гарантією. Їхня присутність має поширюватися на всю територію», – заявив Порошенко.

На його думку, присутність миротворців ООН має поширюватися на всю окуповану територію Донецької та Луганської областей і важливим завданням має стати опечатування сховища зі зброєю, що постачається на Донбас із Росії.

«Якщо зупинити потік зброї, то агресія зупиниться. Крім того, це буде незалежне джерело інформації, щоби показати наскільки Росія глибоко занурена у цей конфлікт», – переконаний президент.

Він зазначив, що в процесі перемовин у Нормандському форматі риторика Володимира Путіна змінилася: якщо спочатку той погоджувався на присутність миротворців ООН лише вздовж лінії розмежування, то тепер йдеться про їхню присутність на всій непідконтрольній території.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: