«Порошенко не віддасть владу». Скандальний журналіст озвучив несподівані сценарії другого туру

«Порошенко не віддасть владу». Скандальний журналіст озвучив несподівані сценарії другого туру

Журналіст Володимир Бойко

«Хочу розчарувати прихильників Зеленського». Бойко запропонував кілька варіантів розвитку подій

Президент Петро Порошенко не збирається віддавати владу. Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив журналіст Володимир Бойко.

«Хочу розчарувати прихильників Володимира Зеленського, які вважають, що в Петра Порошенка навіть теоретично немає жодних шансів залишитись на посаді президента. По-перше, вони взагалі неправильно ставлять питання – йдеться не про виграш чи програш на виборах, а про те, чи віддасть Порошенко владу», - зазначив він.

По-друге, на думку журналіста, «припинити нинішнє політичне шапіто зовсім нескладно – для цього Порошенкові достатньо після 8 квітня заявити, що він відмовляється брати участь у повторному голосуванні (причини цього йому розпише Олег Медведєв (політтехнолог, спікер виборчого штабу Порошенка, - «Главком») – мовляв, не хочу перетворювати історичний процес на фарс, живу інтересами України й не можу дивитись, як маріонетка Коломойського ллє воду на млин ворогів держави й т.п.)». У такому разі, веде далі Бойко,  у виборчий бюлетень буде внесено прізвище лише одного кандидата – Володимира Зеленського. Але для того, щоби вибори відбулись, йому доведеться, відповідно до ч.18 ст.85 цього Закону, набрати більше половини голосів виборців, які візьмуть участь у голосуванні.

На думку журналіста, у такому разі для значної частини виборців, які голосували в 1-му турі за інших кандидатів - Тимошенко, Бойка, Вілкула, Смешка, Ляшка і Гриценка - зникає мотивація взагалі йти на дільниці. «Але й значна частина тих, хто віддав голоси за Зеленського, також не братиме участі в голосуванні – для них головним було не дати шанс Порошенкові. Не кажучи вже про те, що для походу на дільниці будуть мобілізовані всі штатні та позаштатні порохоботи й так звана інтелігенція на чолі з Дмитром Корчинським», - роз’яснює журналіст.

Бойко зазначив, що водночас відкриються широченні можливості для фальсифікацій: група підтримки Зеленського не має такого адміністративного ресурсу, щоби охопити всі виборчі дільниці України.

«Урешті-решт, Зеленський у 2-му турі набере менше 50% голосів, ЦВК оголосить президентські вибори такими, що не відбулись, і все почнеться по новій: проголошення нової кампанії по виборах президента України», - зазначив Бойко і додав: щоправда, є варіант як не допустити такого розвитку подій – треба, щоби не пізніше 8 квітня з виборів знявся сам Зеленський. У такому разі замість нього у виборчий бюлетень на повторне голосування 21 квітня буде включена Юлія Тимошенко – як кандидат у президенти, що посів третє місце. «І тоді шансів у Петра Олексійовича не буде точно», - підкреслив журналіст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: