Порошенко подякував Тіллерсону за протидію будівництва «Північного потоку-2»

Порошенко подякував Тіллерсону за протидію будівництва «Північного потоку-2»
Порошенко: наша співпраця в енергетичній сфері є дуже важливою

Порошенко про «потік»: вдячний американським партнерам за і послідовну позицію щодо недопущення цього проекту

Президент України Петро Порошенко відзначив підтримку США в економічній, енергетичній, ядерній сферах, а також у недопущенні реалізації проекту «Північний потік-2». Про це він повідомив у ході брифінгу за підсумками зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

«Мені приємно було почути про підтримку в енергетичному секторі після нашої сьогоднішньої розмови, підтримку наших двосторонніх відносин. Хочу підкреслити, що вони концентруються і в економічній сфері, і в закупівлях американського вугілля, і в роботі з будівництва заводу ядерних відходів, і в технології поставок ядерного палива для українського «Енергоатому» і для газової сфери. Окремо хочу подякувати за те, що наша співпраця в енергетичній сфері є дуже важливою. Дуже важливим є співробітництво у запобіганні будівництву політичного проекту «Північний потік-2». І я дуже вдячний американським партнерам за чітку, ефективну і послідовну позицію щодо недопущення цього проекту», - сказав президент.

Раніше сьогодні до України прибув державний секретар США Рекс Тіллерсон.

Перед переговорами із президентом Петром Порошенком Тіллерсон зустрівся із чотирма представниками реформаторського кола України.

Порошенко заявив, що Київ та Вашингтон скоординували свої дії по деокупації українських територій.

Тіллерсон упевнений, що Росія має здійснити перші кроки для деескалації конфлікту на Донбасі. Держсекретар також повідомив, що Трамп сказав Путіну, що мир в Україні важливий для покращення відносин між США і РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: