Порошенко вимагає, щоб жителі сіл вже цього року відчули на собі медреформу

Порошенко вимагає, щоб жителі сіл вже цього року відчули на собі медреформу

Сьогодні Рада прийняла в першому читанні внесений президентом законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості»

Президент України Петро Порошенко відзначив важливість старту медичної реформи. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Давши старт медичній реформі, Верховна Рада зробила ще один важливий крок – прийнято також в першому читанні внесений президентом Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», - зазначив Порошенко у коментарі на своїй сторінці в Facebook.

Глава держави наголосив, що цей Закон «відкриває можливості для забезпечення доступної та якісної первинної медичної допомоги для сільських жителів».

«Заклади охорони здоров’я та їх відділення будуть укомплектовані необхідним обладнанням і набором ліків. Сільські лікарі отримають стимулюючу оплату праці і гідні умови для життя. На допомогу жителям села прийде телемедицина, консультування найкращих фахівців», - підкреслив президент.

За його словами, цей закон вже має фінансовий ресурс. «Державний бюджет України на 2017 рік вже передбачає виділення 4 млрд грн на оновлення сільської медицини. Вимагаю, щоб вже в цьому році мешканці сіл відчули реальні зміни на краще», - зазначив Порошенко.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада підтримала медичну реформу.

Згодом депутати підтримали зміни до Бюджетного кодексу для впровадження медреформи.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, обсяг медичних послуг та лікарських засобів, вартість яких покривається страхуванням, та ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті.

У межах державного гарантованого пакету держава гарантуватиме повну оплату за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування необхідних послуг та лікарських засобів на екстреному, паліативному та первинному рівні, та частково на вторинному (спеціалізованому) та третинному (високоспеціалізованому) рівні.

Застраховані особи можуть отримати медичні послуги та лікарські засоби повністю або частково за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування в закладах охорони здоров'я будь-якої форми власності та у фізичних осіб-підприємців, що одержали ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики, та уклали договори про медичне обслуговування населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: