Порошенко висловив співчуття з приводу теракту в Керчі та падіння Су-27 на Вінниччині

Порошенко висловив співчуття з приводу теракту в Керчі та падіння Су-27 на Вінниччині

«Коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося – це трагедія», - підкреслив Порошенко

Президент Петро Порошенко висловив співчуття українцям, які втратили дітей та близьких під час теракту в коледжі Керчі.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

«Сьогодні в Керчі трапилося жахливе вбивство. Мені прокуратура доповіла, що порушена кримінальна справа», - сказав Порошенко у середу, 17 жовтня, під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Президент акцентував на тому, що розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, що живуть в окупації на півострові – громадяни нашої держави.

«Чому для нас це так важливо? Тому, що це є українські громадяни. І звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося – це трагедія», - сказав Порошенко.

Як відомо, прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею теракт через події, що сталися у коледжі в окупованій Керчі.  Кількість жертв теракту в коледжі в Керчі зросла до 19 осіб.

Також президент Порошенко висловив співчуття родинам загиблих пілотів літака Су-27, який розбився під час багатонаціональних навчань «Чисте небо – 2018» у вівторок, 16 жовтня.

На своїй сторінці у Facebook президент зазначив, що 17 жовтня у ході зустрічі головою Парламентської Асамблеї НАТО Расою Юкнявічене він повідомив «про свою ініціативу закріпити у Конституції стратегічний курс України на набуття повноправного членства в НАТО».

«Сподіваюсь, що Асамблея буде надавати пріоритетну увагу питанням подальшого поглиблення партнерства з Україною в рамках політики відкритих дверей Альянсу», - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, під час військових навчань у вівторок, 16 жовтня, впав літак ЗСУ Су-27. Інцидент стався близько 17 години в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник). Пілоти літака загинули.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: