Порошенко вручив Філарету орден

Порошенко вручив Філарету орден
Фото: Facebook Андрія Ковальова

Порошенко заявив, що патріарх Філарет «був, є і залишається духовним лідером українського народу»

Під час урочистого заходу з нагоди Дня соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки президент Петро Порошенко вручив патріарху Філарету найвищу державну нагороду – звання Герой України та орден Держави.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що патріарха Філарета нагороджено за «видатну історичну роль у становленні незалежної Православної церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ’я, утвердження  ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди».

Порошенко заявив, що патріарх Філарет «був, є і залишається духовним лідером українського народу».

«Тому прийняв рішення присвоїти вам звання Героя України. Наголошую, що ваша нагорода – абсолютно заслужена...Ви все життя самовіддано служили церкві та українському народові», - наголосив президент, звертаючись до Філарета.

«І вражаючим є ваш приклад надзвичайної жертовності, з якою ви прийшли 15 грудня на Об’єднавчий собор у Софії Київській. Ви довели всьому світові, що «там, де два українці – три гетьмани» - це не про нас. Що українці здатні об’єднуватися, об’єднуватися в ім’я великої мети», - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше патріарх Філарет вручив президенту Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за участь у процесі отримання Томосу про автокефалію української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: