Порошенко закликав ЄС надати безвіз Україні найближчим часом

Порошенко закликав ЄС надати безвіз Україні найближчим часом
Безвізовий режим

Порошенко зазначив, що Україна повністю виконала всі критерії: провела 144 реформи і це було підтверджено спеціальною оціночною місією ЄС

Президент України Петро Порошенко закликав Європейський Союз прискорити надання Україні безвізового режиму. Про це він сказав під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Льовен сьогодні в Стокгольмі.

«Дуже важлива річ – безвізовий режим. Ми (з прем'єр-міністром Швеції – ред.) також погодили наші спільні зусилля в ситуації, коли Україна повністю виконала всі критерії. Ми зробили 144 реформи (критерії Плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму з Україною – УНІАН), що було підтверджено спеціальною оціночною місією ЄС», - заявив Порошенко.

«Тепер нам необхідно прискорити надання безвізового режиму для українських громадян, і ми дуже вдячні нашим шведським партнерам за дуже сильну підтримку цієї позиції», - сказав президент.

Як відомо, 20 квітня Єврокомісія запропонувала Європарламенту і Ради ЄС скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, даної Єврокомісією в грудні минулого року. У ній міститься підтвердження того, що Україна виконала всі критерії в рамках плану дій щодо візової лібералізації.

26 вересня комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) підтримав доповідь про надання Україні безвізового режиму і надав мандат на початок переговорів між інститутами ЄС.

На переконання Порошенка, Україна отримає рішення про введення безвізового режиму з боку Європейського Союзу до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Раніше повідомлялося, що безвіз для України євродепутати можуть проголосувати до 24 листопада.

28 жовтня під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що Україна виконала всі необхідні критерії для запровадження безвізового режиму.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Коли ж нарешті скасують візи, або Невиправний оптиміст Порошенко»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: