Порошенко звільнив посла в Туреччині

Президент звільнив з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Турецькій Республіці Сергія Корсунського

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідний указ глава держави підписав 18 червня", - йдеться у повідомленні.

Раніше Мінінфраструктури повідомляло про напружену ситуацію на кордоні та в портах Туреччини з пропуском українських автоперевізників. За даними міністерства, співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформлювати українські транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів між Україною та Туреччиною у двосторонньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів. Аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту зазначених дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лише після 1 липня 2016 року.

Як повідомлялося, президент Порошенко звільнив з посади посла України в Словаччині Олега Гаваші. Відповідний указ, датований 3 червня.

Раніше Білий дім офіційно повідомив, хто буде новим послом США в Україні. Кандидатуру Марі Йованович висунув президент США Барак Обама. Йованович відправляють у Київ через те, що вона вже обіймала посаду заступника глави місії в Україні. Тому їй не доведеться витрачати багато часу, щоб розібратися у ситуації на місці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: