Посли країн G7 в Києві обговорили голодування Сенцова

Посли країн G7 в Києві обговорили голодування Сенцова

Дипломати країн «Групи семи» обговорили можливий обмін утримуваними особами між Москвою і Києвом

Посли країн «Групи семи» в Україні 6 червня провели в Києві зустріч, на якій обговорили тему українських політв'язнів у Росії і, зокрема, Олега Сенцова.

Про це Радіо Свобода повідомив російський режисер Аскольд Куров, який кілька днів тому відвідав Сенцова в російській колонії.

За його словами, на зустрічі також була присутня сестра Олега Сенцова Наталя Каплан.

Куров зазначив, що дипломати обговорили можливий обмін утримуваними особами між Москвою і Києвом. Посли пообіцяли донести інформацію про справу Сенцова до лідерів своїх країн.

Режисер Аскольд Куров, відвідав Сенцова в російській колонії 4 червня. Він розповів, що його український колега не нарікає на умови тримання в колонії. Адвокат Сенцова Ольга Дінзе заявляє, що керівництво в’язниці має намір годувати українця примусово через крапельницю. Але він має намір відмовитися від терапії і збирається голодувати до смерті.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: