Пожежа у зоні відчуження: чиновник розказав про ситуацію з радіаційним фоном

Пожежа у зоні відчуження: чиновник розказав про ситуацію з радіаційним фоном

Чиновник запевнив у відсутності потреби в евакуації персоналу, що працює на ЧАЕС

Дані про радіаційний фон знімаються через кожні 2 хвилини

У зоні відчуження погіршення радіаційного фону через пожежу не спостерігається. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

«У нас дійсно, режим визначення забруднення переведений в надзвичайний стан і кожні 2 хвилини ми отримуємо показники з датчиків, які розміщені по всій території зони відчуження», - сказав він.

За його словами, не фіксується перевищення критичних рівнів і не потрібна евакуація персоналу, який працює в зоні відчуження або Чорнобильській АЕС.

Петрук додав, що зараз є тліючі ділянки, але у відомстві не прогнозують якогось негативно розвитку подій.

Нагадаємо, у зоні відчуження та безумовного відселення 29 червня о 12:35 на території ДСП «Північна Пуща» під час проведення технологічної рубки лісу для прокладання залізничної колії сталося загорання порубкових решток деревини та лісової підстилки на площі близько 25 га. Завдяки комплексному застосуванню наземних та повітряних сил площу пожежі вдалося зменшити з 25 га до 7 га. 30 червня о 20:15 пожежу було локалізовано на площі 7 га.

За даними ДСНС, залучення наземних сил ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння. Загальний радіаційний фон по зоні відчуження складає 0,03-0,04 мкР/год (допустимий 0,08 мкР/год).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: