Правозахисники закликали Могеріні до «важливих кроків» задля звільнення українських політв’язнів

Правозахисники закликали Могеріні до «важливих кроків» задля звільнення українських політв’язнів
Правозахисники закликають об'єднану Європу вплинути на Росію задля звільнення українських політв'язнів з тюрем РФ

Перед самітом Україна-ЄС учасники глобальної акції SaveOlegSentsov просять Європу вплинути на Росію

Учасники глобальної акції SaveOlegSentsov напередодні саміту Україна-Європейський Союз, що відкривається у Києві 8 липня, підготували звернення до віце-президента Європейської комісії, високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, в якому просять реальних дій для вирішення проблеми незаконно утримуваних Росією громадян України. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook голова правління «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук.


Вона оприлюднила проект звернення, що є відкритим для підписання громадськими організаціями за посиланням tinyurl.com. «Вкотре звертаємося до ЄС із тим, щоб вони зробили ряд важливих кроків - призначили представника по окупованим українським територіям Криму та Донбасу, започаткували постійний моніторинг судових засідань над політв'язнями, відправили незалежні місії лікарів, ухвалили європейський аналог акту Магнітського тощо», - зазначила Матвійчук.

У документі йдеться про те, що 13 липня буде день народження українського режисера Олега Сенцова, який минулого року отримав премію Європейського парламенту імені А.Д. Сахарова. «Вже шостий рік він зустрічатиме його в колонії на крайній півночі Російської Федерації. Попри очевидну абсурдність звинувачень, численні вимоги міжнародних організацій, публічні звернення керівництва різних країн та потужну кампанію підтримки нічого не змінюється на краще», – йдеться у зверненні.

«Кількість ув’язнених за політичними мотивами громадян України в Росії та окупованому Криму перевалила за сотню. На окупованому Донбасі продовжується практика викрадення та катування людей. Всупереч Мінським домовленостям полонені на сході вже більше чотирьох років чекають на звільнення», - повідомляється в документі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: