Представник М’янми заявив про негативні наслідки від можливого запровадження американських санкцій

Представник М’янми заявив про негативні наслідки від можливого запровадження американських санкцій

Біженці-рохінджа 

Фото: AFP

Зоу Хтай не визнав факту злочинів проти народу рохінджа

Речник відомого політичного діяча М’янми Аунг Сан Су Куй прокоментував можливість запровадження санкцій США щодо окремих представників країни на фоні переслідувань народу рохінджа. Про це повідомляє Reuters.

Мова йде про законопроект, який був зареєстрований в Сенаті США, і який передбачає запровадження цільових санкцій і обмежень на подорожі щодо вищого військового керівництва М’янми.

Окрім того цей законопроект передбачає припинення надання США військової допомоги даній країні південно-східної Азії до припинення здійснення нею переслідувань народу рохінджа. На це Зоу Хтай заявив про те, що М’янмі необхідна внутрішньодержавна стабільність для покращення економіки. Запровадження ж міжнародних санкцій може позначитися на можливості здійснення бізнес-поїздок і здійснення інвестицій.

За словами речника Аунг Сан Су Куй вони мають намір пояснити Державному секретареві США, який відвідає М’янму 15 листопада, ситуацію в країні.

Також Зоу Хтай, який є колишній майором армії М’янми, заявив про те, що відбудова країни не може здійснюватися лише цивільним урядом. До цього процесу також мають бути залучені збройні сили країни, як це передбачає документ 2008 року, який ухвалила військова хунта до передачі влади цивільному уряду.

За словами Зоу Хтая, санкції і тиск негативно позначаться на роботі уряду, і як показує попередній досвід нічого гарного від запровадження санкцій не буде. Оскільки буде нанесено шкоди всім інвестиціям в країну, а не лише тим, які пов’язані із збройними силами. Зоу Хтай закликав також міжнародну спільноту взаємодіяти позитивно із М’янмою для вирішення питання, що стосується народу рохінджа. Однак він назвав лише необґрунтованими звинуваченнями новини про злочини проти даного народу із боку збройних сил М’янми.

Проте, як відомо, близько 600 тисяч представників народу рохінджа були змушені цього року покинути країну через переслідування із боку збройних сил. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: