Верховний лідер Ірану: США - головний ворог країни

Верховний лідер Ірану: США - головний ворог країни

Тегеран обмежив дальність дії своїх балістичних ракет 2 тисячами км

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї виступив в четвер із зверненням до студентів, яке транслювалося по телевізору, в якому він висловив своє бачення відносин Тегерана і Вашингтона. Так, за його словами, дурні заяви американського президента щодо народу Ірану чітко фіксують всю глибину американської ворожості. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Алі Хаменеї чітко заявив про те, що США є ворогом №1 країни.

При цьому, за словами Верховного лідера Ірану, Тегеран ніколи не піддасться тиску, який чинять США щодо угоди по ядерній програмі цієї країни Близького Сходу. Оскільки будь-які поступки зроблять Вашингтон у їх поведінці іще більш нерозсудливим.

Раніше на цьому тижні повідомлялося про те, що Верховний лідер Ірану прийняв рішення щодо обмеження радіусу дії балістичних ракет до 2 тисяч км. Тим самим в зону ураження потрапляли б всі найголовніші американські бази в регіоні Перської затоки і Близького Сходу, а також Ізраїль. При цьому таке обмеження виводить із зони ураження Європу, яка розглядається Тегераном як важливий економічний партнер.

Раніше дальність низки іранських балістичних ракет була джерелом занепокоєння країн Європейського континенту – ракета «Шехаб-3» із дальністю польоту в 3 тисячі км могла дістати і частину країн ЄС. 

Нагадаємо, Міністерство фінансів США посилило санкції проти Ірану, включивши в оновлений список, у тому числі, окремі види збройних сил Корпусу стражів Ісламської революції (КСІР), що виконує основну роль силової підтримки нинішньої іранської влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: