Представник ООН відвідав чотирьох українських полонених на Донбасі

Представник ООН відвідав чотирьох українських полонених на Донбасі

На українських заручників тисне той фактор, що вони не знають дати, коли можуть бути звільнені з полону, - заявив Мельцер

Спеціальний доповідач ООН з питань катувань та жорстокого поводження Нільс Мельцер відвідав у колонії окупованої Макіївки чотирьох українських заручників, яких мали обміняти ще наприкінці грудня 2017. За словами Мельцера, вони перебувають у доброму фізичному стані, однак рідко мають можливість спілкуватися з рідними.

Як стало відомо, спецдоповідач відвідав в СІЗО №5 полонених українських військових Олександра Корінькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка та цивільного громадянина Романа Твердого. 

«Вони спілкуються з родинами, але дуже рідко. Вони рідко мають можливіст отримати листа, чи відповісти. Це найбільша проблема. Щодо фізичного стану — вони мають їжу, не жаліються на проблеми зі здоров’ям. Також полонені у стабільному емоційному стані», — сказав Мельц.

Він водночас додав, що на українських заручників тисне той фактор, що вони не знають дати, коли можуть бути звільнені з полону.

Олександр Коріньков – один полонених, які утримуються в Макіївській колонії вже понад три роки. 16 лютого 2015 року він – військовий 3-го полку спецпризначення – потрапив у засідку разом зі співслужбовцем Сергієм Глондарем. Це сталося через місяць після його весілля.

Нині в полоні залишається ще шестеро з тих, кого повинні були звільнити 27 грудня. Це військові Олександр Коріньков, Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко та Роман Совков, і двоє цивільних — Олександр Поляков і Роман Твердой.

27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін заручників. Це перший за два роки та найбільший обмін. 

За даними СБУ,  на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 людини. 

Нагадаємо, 8 червня родичі політв’язнів та заручників зустрілися з Порошенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: