Представник України у мінській контактній групі заявив про необхідність введення цензури заради примирення Донбасу

Представник України у мінській контактній групі заявив про необхідність введення цензури заради примирення Донбасу

Євген Марчук розповів, чому не треба поспішати з виборами на окупованому Донбасі

Євген Марчук, представник України у робочій групі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи в інтерв’ю «Главкому» розповів, що заради примирення людей треба вводити певну цензуру у медійному просторі. А вже потім говорити про проведення виборів на тих територіях.
«Слід заборонити все те, що могло б повертати назад цю ситуацію до мови ворожнечі, напруженості. Тільки коли всього цього досягнемо, тоді може йти мова про вибори. Звичайно, з підготовчим періодом виборчого процесу», - пояснив він.
Він наголосив, що також не треба забувати і про проблему безпеки. Процес амністії не може бути швидким, а без примирення його не проведеш.
«Люди бачили: він убивав, тому як вони погодяться амністувати убивцю? Саме тому всіх не можна. Перехідний період до виборів має відбуватися під наглядом ОБСЄ, ООН, тимчасової адміністрації. Може бути в тій тимчасовій адміністрації представник ООН чи ОБСЄ, чи з інших країн, які пройшли цей етап. Як радники чи консультанти», - розповів Марчук.
В різних країнах було по-різному, додав генерал армії. «В Індонезії на одному з півостровів країни тривала довга різня, і вони з величезними складнощами, але вирулили ситуацію. Є досвід подолання конфліктів у Ізраїлю з Палестиною, в Югославії, Північній Ірландії. Поспішати не варто», - вважає він.
Марчук підкреслив, що Захід це чудово розуміє, адже саме через те, що має цей досвід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: