Прем'єр Австралії: Росія відмовляє у правосудді родинам жертв МH17

Прем'єр Австралії: Росія відмовляє у правосудді родинам жертв МH17
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл

Австралійський уряд робить все можливе, щоб забезпечити правосуддя для 38 австралійців, які загинули у 2014 році, коли був збитий літак рейсу МН17

Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл вважає, що Росія перешкоджає родинам загиблих у катастрофі малайзійського літака рейсу MH17, домогтися правосуддя.

Про це повідомляє місцевий інформаційний веб-ресурс news.com.

«Вони ще не отримали правосуддя, і ми робимо все можливе, щоб домогтися цього, але російський уряд відмовляє у правосудді, це реальність», - заявив Тернбулл.

Прем’єр-міністр наголосив, що його уряд робить все можливе, щоб забезпечити правосуддя для 38 австралійців, які загинули у 2014 році під час російської агресії проти України, коли був збитий літак рейсу МН17.

Він також підкреслив, що особисто знає одну із загиблих - монахиню, яка навчала його доньку.

«Ми наклали санкції (на Росію), і ми підтримуємо розслідування, щоб виявити винних осіб, а потім притягнути їх до відповідальності», - сказав Тернбулл.

За його словами, Австралія тісно співпрацює з нідерландськими слідчими, котрі проводять розслідування катастрофи літака, що вбила 298 людей.

Минулого тижня колишній прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт назвав позицію міністра закордонних справ Джулі Бішоп щодо необхідності дочекатися завершення розслідування, перш ніж подавати судові позови у справі MH17, «не зовсім правильною».

За його словами, «абсолютно зрозуміло», що за цією катастрофою стоїть РФ.

«Занадто довго росіяни уникали відповідальності за це вбивство... Це була не трагедія, це було звірство. Ми знаємо більше ніж достатньо, щоб розуміти, хто несе відповідальність за це», - наголосив Ебботт.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: