Президент Філіппін зізнався в масових убивствах

Президент Філіппін зізнався в масових убивствах
Родріго Дутерте

Перебуваючи на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін, він особисто вбивав наркоторговців

Президент Філіппін Родріго Дутерте вперше зізнався, що особисто вбивав підозрюваних у причетності до розповсюдження наркотиків. Таку заяву він зробив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу. Боротьба з наркоманією була його головною передвиборною обіцянкою.

Зізнання прозвучало під час обговорення методів боротьби з наркоторгівлею, які використовує поліція Філіппін.

За статистикою поліції, від липня 2016 року (коли Дутерте фактично прийшов до влади) під час антинаркотичної кампанії було вбито близько 5 тисяч осіб.

Дутерте розповів про власний досвід боротьби з наркомафією на посаді мера міста Давао на півдні Філіппін.

«У Давао мені й самому доводилося це робити. Просто щоб показати хлопцям (з поліції. – Ред.): якщо я це можу, то чому вони не можуть?» – сказав президент, відомий своїми різкими заявами.

«Я їздив по Давао на байку, на великому мотоциклі, просто патрулював вулиці, шукав проблем. А ще я наражався на сутички, щоб мати можливість убити», – зізнався Дутерте.

Також він відповів на заяви правозахисних організацій і президента США Барака Обами, які розкритикували його методи боротьби зі злочинністю. Він заявив, що не збирається зупиняти антинаркотичну кампанію через критику.

У середині вересня колишній найманий убивця з Філіппін Едгар Матобато повідомив, що Родріго Дутерте під час перебування мером міста Давао наказував без суду вбивати злочинців і своїх опонентів.

За його словами, внаслідок подібних позасудових розправ було вбито близько тисячі людей. Сам Дутерте заперечував свою причетність до вбивств.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: