Президент США скоріше за все відвідає Велику Британію на початку 2018 року

Президент США скоріше за все відвідає Велику Британію на початку 2018 року

Це буде робочий візит Трампа до Британії, а не державний

Президент США проведе зустріч із королевою Великої Британії наступного року, не зважаючи на плани понизити рівень його візиту до країни із найвищого державного візиту, як повідомляє британське видання The Times. На сьогодні дипломати працюють над «політичною» програмою, щоб гарантувати що Дональд Трамп не омине Лондон під час турне по європейським столицям на початку 2018 року. Рівень візиту планується зменшити до робочого.

Як відомо під час візиту до США наприкінці січня 2017 року Тереза Мей запросила американського президента відвідати Велику Британію із державним візитом. Однак на фоні протестів, які це запрошення викликало в Британії, Дональд Трамп напередодні позачергових виборів сказав британському прем’єр-міністру, що він переглянув можливість свого візиту до її країни.

На 2018 рік Білий Дім планує провести європейське турне Дональда Трампа, під час якого той буде намагатися переконати союзників по НАТО у правильності нинішньої американської політики щодо КНДР і Ірану. На фоні складності в організації і суперечностей, які викликає в Великій Британії, можливий державний візит Дональда Трампа розглядається варіант організації його відвідин на нижчому протокольному рівні як стверджують джерела у британському МЗС. Такий варіант також не виключають співробітники британського посольства в Вашингтоні, за словами яких ніхто не відкликав запрошення президенту США із боку королеви відвідати Велику Британію. Так само і Дональд Трамп не відмовився від запрошення. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: