Прокуратура АРК готує матеріали для міжнародного розшуку Аксьонова

Прокуратура АРК готує матеріали для міжнародного розшуку Аксьонова

У Генеральній прокуратурі України порушили провадження проти Аксьонова за державну зраду

Прокуратура Автономної Республіки Крим готує матеріали до Інтерполу для оголошення у міжнародний розшук нинішнього голови анексованого Криму Сергія Аксьонова, повідомив заступник прокурора АРК Петро Коваленко в інтерв’ю ЛІГА.net.

«У нас щодо Аксьонова є провадження, які носять економічний характер. Він передав український «Артек» у власність Російської Федерації, що завдало Україні значних матеріальних збитків. Чисто економічний злочин, побутовими словами – злодійство. Ми подали його до міжнародного розшуку – повернули, з процедурних питань. Наразі орган досудового розслідування усуває зауваження, і у подальшому, сподіваюсь, це питання буде вирішене позитивно», – зазначив Коваленко.

У квітні цього року Печерський суд Києва видав дозвіл на затримання та арешт Сергія Аксьонова за передачу «Артека» у власність Росії. Оболонський суд Києва наклав арешт на майно дитячого табору «Артек» у Криму.

У Генеральній прокуратурі України порушили провадження проти Аксьонова за державну зраду.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: